Blog, Info util

Mise en place

Fie ca este vorba de un simplu dejun, un dejun de afaceri, un eveniment special sau o cina foarte formala trebuie sa acordati intreaga dumneavoastra atentie modului cum oaspetii dumneavoastra gasesc aranjat locul lor la masa.
Faceti intodeauna din eticheta traditionala un punt forte al locatiei dumneavoastra si veti fi apreciati chiar si de cei mai nonconformisti dintre clientii dumneavoastra, garantat!
Aveti mai jos cateva recomandari pentru un aranjament formal al mesei si cateva precizari privint utilizarea tacamurilor, paharelor si veselei.
In functie de evenimentul organizat de dumneavoastra puteti micsora sau mari
numarul de elemente ale mise-en-place-ului dar, fiti siguri ca oferiti toate tacamurile, paharele si vesela necesare fiecarui fel servit.
LEIDA Impex va ofera solutii complete pentru HoReCA, de la servetele, fete de masa, tacamuri, farfurii, pahare, vesela etc. atat pentru clienti cat si pentru servire acoperind orice nevoie pentru afacerea dumneavoastra.

Furculite:
1. Cocktail (aperitiv)
2. Aperitiv
3. Peste
4. Fel principal (friptura)
5. Desert
Cutite:
6. Aperitiv
7. Peste
8. Fel principal (friptura)
9. Desert
10. Paine / unt
Linguri / Lingurite
11. Supa
12. Desert / cafea / ceai
Pahare:
13. Apa
14. Vin rosu
15. Vin alb
16. Lichior/aperitiv/tarie
17. Sampanie
Farfurii / vesela:
18. Farfurie serviciu
19. Farfurie
20. Farfurie paine / unt
21. Solnita
22. Pipernita
Diverse:
23. Servet
24. Eticheta invtat
25. Meniu

Indifirent cate tacamuri / farfurii folositi sau ce feluri serviti respectati ordinea de folosire a tacamurilor: de la cel mai indepartat tacam (indiferent daca este amplasat la dreapta – cutitele si lingurile; la stanga – furculitele; in partea de sus – deserturile) catre centrul farfuriei.
Schimbati farfuriile de servire dar lasati permanent pe masa farfuria de serviciu.
Oferiti suficiente pahare pe care le puteti aseza in partea superioara a farfuriei, in partea superioara-dreapta, atat paralele cu marginea mesei cat si diagonal sau chiar grupate intr-un romb.
Respectati, mai ales in cazul in care datorita spatiului pot aparea confuzii, regula ca solidele sa fie servite catre stanga iar lichidele catre dreapta locului la masa.
Atunci cand simtiti ca este cazul indicati, extrem de discret si diplomatic (acesta trebuie sa fie talentul dumneavoastra), care anume este portia meseanului sau care este tacamul adecvat.